NOVINKA! DOPPER LÁHVE A TERMOSKY

Save the world. Drink tap!  Zachraň svět. Pij vodu z kohoutku!

 Mission-with-wave-1140x487

 

Společnost Dopper vznikla v roce 2009 v Holandsku hned poté, co její zakladatel Merijn Everaarts viděl v televizi dokument, o nadměrném používání PET láhví, který v celosvětovém měřítku způsobuje masivní odpad na oceány, nazývaný "plastová polévka".

8 miliónů tun plastového odpadu každoročně „putuje“ do oceánu. A to není moc cool!  V ten moment se zeptal sám sebe, proč musíme pít vodu z plastové láhve, když můžeme pít výbornou vodu přímo z kohoutku? A rozhodl se hned jednat – uspořádal výběrové řízení o nejlepší design udržitelné láhve a BUM! V roce 2010 první Dopper láhev vyrobená z udržitelných zdrojů spatřila světlo světa.

Dopper chce žít ve světě, kde si lidé uvědomují prostředí, v němž existujeme, kde se snižuje množství odpadu z plastů na jedno použití a kde všichni, doma i daleko, mají přístup k bezpečné pitné vodě.

Znovu použitelné láhve na vodu, které Dopper vyrábí z vysoce kvalitních plastů a oceli, pomáhají snižovat tyto environmentální problémy.

Nadace Dopper, založená v roce 2013, je financována z 5% z čistých tržeb společnosti Dopper a prostřednictvím sponzoringu a dary. Tyto peníze financují projekty v oblasti vody a hygieny po celém světě, včetně projektu v Nepálu provedeného ve spolupráci se společností Simavi. Prostřednictvím své akademie Dopper pro vodu a odpady nadace také vyvíjí vzdělávací programy v zemích, kde je voda z vodovodu již obecně dobrá.

V roce 2014 byla značka Dopper oficiálně certifikován jako "B Corp", neboli Benefit Corporatio. B Corp je americká organizace, která od roku 2006 pracuje na vybudování mezinárodní sítě podniků, které se zavázaly k udržitelným projektům. 

Každým nákupem láhve Dopper přispějete k záchraně naší planety. Alespoň maličko, ale každé maličko se počítá! Jedna prodaná láhev ušetří ročně v průměru 40 platových láhví na jedno použití! Už máte svoji láhev?

www.toysforkids.cz

 

Obrázek článku

Výběr ze 7 barev. Více info o láhvích klikněte ZDE